inkassotjenester
Se hvor mye kassekreditt du kan få

Lån til bedrift

Lån til bedrift – Hvorfor er finansiering viktig for bedriften?

Av og til er det lurt å låne penger for å drifte en virksomhet, i en periode når du egentlig ikke trenger pengene.

Men hvorfor er det egentlig smart?

Oppretthold driften

Først må vi jo presisere at dersom virksomheten din alltid har en solid mengde likvide midler på konto, vil lån nesten aldri lønne seg. Derimot er finansiering via lån svært nyttig for bedrifter som har varierende mengde penger på konto gjennom året.

I denne artikkelen fokuserer vi på kassekreditt og fordeler / ulemper med denne låneformen. Fordelen med kassekreditt er at man innvilges et lån på en viss sum. Normalt fra 50.000 til 2.000.000 avhengig av behov. Disse midlene gjøres tilgjengelige på en konto slik at de kan brukes når du trenger dem. Det betyr at du egentlig ikke har «lånt» pengene enda, de er bare tilgjengelige for deg når behovet melder seg.

Når du trenger penger til en regning, lønn eller en investering tar du bare ut pengene fra kontoen og betaler. Det er i dette øyeblikket du faktisk låner pengene og det er da renter også begynner å løpe. Fordi du har ordnet dette på forhånd, trenger du ikke å vente på innvilget lånesøknad. Pengene er der umiddelbart.

Når du har mottatt betaling fra kunder, eller fått inn penger på andre måter, setter du inn igjen beløpet på kontoen, og lånet er gjort opp. Pengene står tilgjengelige til neste gang du trenger dem.

Dette skiller kassekreditt fra tradisjonelle lån fordi du selv bestemmer når du tar ut og når du setter inn penger. For private kaller vi dette et fleksi-lån. Ulempen med denne låneformen er at friheten gir litt høyere rente enn ved konvensjonelle lån.

Når er det smart med kassekreditt som lån til bedrift?

For bedrifter som har kostnader i forkant av en inntjening, som for eksempel varekjøp, kan kassekreditt være smart. Det samme gjelder for konsulenter som må gjøre en jobb først, for så å fakturere og vente 14 dager på innbetaling. Mens du venter på pengene, kan du bruke fra kassekreditten til lønn og andre utgifter.

Det alle vanligste er allikevel å bruke lånet til kjøp av maskiner, utstyr og verktøy. Årsaken til dette er sannsynligvis at man rett og slett ikke får utført jobben som skal gi inntekt, dersom man ikke har utstyr til det.

For å si det litt enkelt: Leies du inn til å grave et hull, så må du ha en gravemaskin.

Unngå nedetid

Det verste som kan skje en bedrift er at man går tom for penger og ikke lenger klarer å drifte. Har du ikke midler til å utføre jobben, så får du heller ikke inntjeningen.

Det høres kanskje rart ut, men ingen bedrifter går konkurs på grunn av lite omsetning. De går konkurs fordi de går tom for penger. Mange store internasjonale selskap taper milliarder før de begynner å tjene penger. Nøkkelen til å tåle det er å sørge for likviditet. De har investorer og de låner penger til å bygge firmaet. Når firmaet går i pluss, betaler de tilbake lånene og gir utbytte til investorene.

Prinsippet er det samme for små bedrifter, bare med langt lavere summer.

Det er smart å sjekke ut kassekreditt, når du trenger lån til bedrift.

Søk om kassekreditt
    • Fra 199 pr måned

    • Fleksibel nedbetaling

    • Rente fra 0,79%/måned

Se hvor mye du kan få i kassekreditt

Priseksempel måned: Lånebeløp: 100.000 kroner, varighet 30 dager, månedsrente 0,89%. månedspris: 199 kr/totalt: 101.089 kr​.

*Kassekreditt er et produkt fra Aprila Bank