inkassotjenester
Se hvor mye kassekreditt du kan få

Næringslån til virksomheten

Et næringslån sørger for driften, og sikrer nødvendige investeringer til maskiner og utstyr.

Et næringslån er et lån som gjerne benyttes når det er behov for å kjøpe nye maskiner, eller annet utstyr. Det finnes ulike typer lån til bedrift og de fleste krever pant i eiendeler eller utstyr, samt en gitt nedbetalingsplan.

Dersom du for eksempel velger en kassekreditt i stedet, vil du kunne betale ned i det tempoet du selv ønsker. Dette er også gunstig dersom du ikke skal kjøpe alt av utstyr på en gang. Med denne typen næringslån betaler du bare renter for pengene du faktisk har brukt, i motsetning til et vanlig næringslån hvor du må betale renter fra den dagen lånet utbetales. Vår partner på kassekreditt lar deg fylle ut et skjema på nett og svarer normalt i løpet av en virkedag, slik at kreditten er tilgjengelig veldig raskt.

På den måten kan du selv bestemme hva du skal kjøpe og når du skal gjøre det, slik at du slipper å betale renter for penger du enda ikke har brukt. Med kassekreditten står pengene klare på konto til du trenger dem.

Når du ikke får næringslån

Det er ikke alle virksomheter som får innvilget næringslån. Dette kan skyldes at virksomheten er nystartet, har hatt et dårlig resultat foregående år, eller liknende.

En løsning på dette kan være å ta opp det nødvendige lånet som privatperson og låne disse pengene videre til virksomheten. Det er mye lettere å få lån som privatperson enn som bedrift, og betingelsene blir ofte bedre. Man blir da personlig ansvarlig for lånet, men det positive er at man kan ta ut penger fra virksomheten skattefritt, som nedbetaling av gjeld. Det mest oversiktlige et allikevel at virksomheten bærer lånet selv.

Hvordan man velger å ta opp næringslån er individuelt og bør vurderes av hver enkelt. Det viktigste er at man finner en vei til å sikre likviditet i nødvendige perioder hvor det skal investeres, eller når verdiene ikke står på konto. De aller fleste virksomheter opplever perioder med mye utestående og lite på konto, og det er unødvendig å la dette senke bedriften.

Søk om kassekreditt

Har du behov for å investere kan det være lurt å ordne seg et næringslån.

  • Fra 199 pr måned

  • Fleksibel nedbetaling

  • Rente fra 0,79%/måned

Se hvor mye du kan få i kassekreditt

Priseksempel måned: Lånebeløp: 100.000 kroner, varighet 30 dager, månedsrente 0,89%. månedspris: 199 kr/totalt: 101.089 kr​.

*Kassekreditt er et produkt fra Aprila Bank