Sjekk egen kredittverdighet gratis

Sjekk creditscore her

Sjekk din egen kredittverdighet gratis, så du får innsikt i hvordan bankene rangerer deg.

Både som representant for en bedrift eller som en privatperson, blir din kredittverdighet sjekket når du søker lån. Dette er fordi banken behøver å vite noe om personen bak søknaden, og dennes betalingsevne.

Hos vår samarbeidspartner kan du som privatperson sjekke din egen kredittverdighet helt gratis. Du får også din personlige kredittscore. Denne scoren er essensiell for at du skal få den laveste renten eller de beste betingelsene du har rett på.

Kredittscoren gjelder ikke bare når du søker lån, men også for forsikring, strøm, reise og en rekke andre tjenester. Ved å ha full innsikt i din egen kredittstatus, kan du være på hugget og få de beste betingelsene i perioder når scoren din er høy.

Kredittrapport fra Defero

Vår samarbeidspartner på kredittverdighet er Defero. De vil sjekke din kredittverdighet helt gratis, og gi deg full oversikt. Du får se kredittscore, eventuelle betalingsanmerkninger som er registrert på deg og en lånekalkulatorer som viser hvor lave renter du kan få med din score.

I tillegg tilbyr de å bruke kredittscoren til å skaffe deg best mulig avtaler på strøm, forsikring, lån og andre relevante tjenester.

Strøm og lånerenter er eksempler på en tjeneste som er helt lik for alle, men som allikevel koster ulikt for ulike mennesker. Ved å la vår samarbeidspartner forhandle om dette for deg kan du få bedre betingelser og lavere kostnader.

Hvordan kan man påvirke egen kredittverdighet?

Det er faktisk mulig å påvirke sin egen kredittverdighet. Bare vær oppmerksom på at dersom kredittverdigheten i utgangspunktet er veldig lav, vil det ta litt tid å få den opp igjen. Her er de viktigste tingene du kan gjøre:

Spar til egenkapital

Kredittverdighet handler om sikkerhet for långiver. Dette er rett og slett en måleenhet som skal vurdere hvor trygt det er å låne penger, eller å tilby en tjeneste til deg. Dersom du klarer å spare opp en liten egenkapital på konto viser dette banken at du har noe å falle tilbake på, og at du ikke bruker opp alt som kommer inn hele tiden. Dette bidrar til å øke tryggheten for banken.

Betal avdrag på gjelden din

Har du mye gjeld får du lavere kredittscore. Hver krone du betaler ned, er egentlig en krone som banken kan låne deg igjen. I tillegg vil du ved å betale avdrag på en fast basis vise finansinstitusjonene at du har kontroll og evner å betale tilbake det du skylder. Dette kan nok være det tiltaket du kan gjøre selv, som betyr mest or kredittverdigheten din.

Unngå betalingsanmerkninger og inkassovarsler

Betalingsanmerkninger og inkassovarsler vil være med å senke kredittverdigheten din. Har du mistet oversikten over disse kan du sjekke hva som er registrert på deg her .

Finner du anmerkninger eller pågående saker er det viktigste du kan gjøre å kontakte dem du skylder penger, for å ordne opp. Veldig mange vil gå med på en betalingsavtale hvor du betaler ned over tid. På den måten kan du forbedre kredittverdigheten din ganske mye.

Ha fast inntekt

Fast inntekt er noe av det som gir høyest trygghet for bankene. Dette viser at det jevnt og trutt kommer penger inn, som du kan bruke til å betjene dine økonomiske forpliktelser. Uten noen form for inntekt er det vanskelig for finansinstitusjoner å skulle forutse hvor sannsynlig det er at du klarer å betale tilbake. Derfor er faste innbetalinger til din konto veldig viktig for kreditscoren.

Sjekk din egen kredittverdighet gratis her

Sjekk kredittverdighet